Gruppeterapi for unge fra 18 år og opefter uden ventetid – Nyhed: gratis psykologhjælp til unge 18-24 år m. angst/depression.

Gruppeterapi henvender sig til dig, som har fået en psykologhenvisning fra din praktiserende læge.

Disse områder arbejder vi med

I vores terapigrupper arbejder vi med de udfordringer, som unge mennesker ofte oplever, såsom nedtrykthed, angst, eksamensangst, OCD, stress, tristhed, vrede, fysisk sygdom, alvorlig sygdom i familien, selvværdsproblemer, sorg og lignende.

Sådan fungerer gruppeterapi

Forskning har dokumenteret, at gruppeterapi er lige så effektiv som individuel terapi. I gruppeterapi møder du andre, som har lignende problematikker, og sammen får I redskaber til, hvordan I håndterer jeres individuelle udfordringer.

Gennem terapien lærer du blandt andet at udtrykke tanker og følelser, og du får løbende sparring og inspiration fra gruppelederen og de øvrige deltagere. Det vil skabe en gavnlig psykoterapeutisk effekt, fremme dine sociale færdigheder, og du vil få værktøjer, som du kan bruge i vanskelige situationer, når du virkelig har brug for det. Der er selvfølgelig tavshedspligt.

Gruppe og forløb

Gruppen er en åben gruppe på 5-9 personer på tværs af henvisningsårsager, og gruppen kan suppleres med nye medlemmer undervejs. Behandlingen varer op til 12 sessioner, og har du brug for yderligere behandling, kan du, efter vurdering og henvisning fra egen læge, muligvis få tilskud til op til 12 yderligere behandlinger.

Metode og psykolog

Metoden er kognitiv terapi og mindfulness terapi, og gruppelederen er Kenan Hansen, som er autoriseret psykolog og specialist i psykoterapi. Kenan har mange års erfaring med gruppeterapi og er uddannet inden for både kognitiv terapi og mindfulness.

Pris og tilskud – med henvisning til psykolog fra egen læge

Gruppesessionen varer 1 time og 45 minutter. Prisen er mellem 311 kr. og 376 kr. ved første samtale og 271 kr. og 327 kr. ved efterfølgende samtaler afhængig af, hvor mange deltagere der er i gruppen.

Unge mellem 18 og 24 år er berettiget til gratis psykologhjælp for angst og depression (kat. 10 og 11).

Bemærk, at hvis du er medlem af Sygeforsikring Danmark, kan du få 100 kr. refunderet pr. session. Vi indberetter elektronisk til Sygeforsikring Danmark.

Tid og beliggenhed

Gruppemødet afholdes en gang om ugen eller en gang hver anden uge i vores klinik i Kastrup kun 400 m. fra Kastrup Metro.

Hvis ovenstående har din interesse, kan du kontakte os her