Online psykoterapi

Nogle mennesker kan af den ene eller den anden grund have vanskeligt ved at møde op til fysiske konsultationer. Online psykoterapi er en ny unik løsning, som bliver stadig mere udbredt og som giver disse mennesker mulighed for at få hjælp. Det kan være, at du har en presset hverdag, at du rejser meget, bor langt væk fra en psykologisk praksis, eller simpelthen føler dig bedre tilpas hjemme hos dig selv. Måske er det vanskeligt for dig at tale med en fremmed om dine personlige problemer. Somme tider kan denne udfordring blive oplevet som værre end det oprindelige problem man har, hvilket kan stoppe en i at søge behandling.

Online terapi kan lige som traditionel terapi anvendes ved en lang række forskellige problemer eller svære oplevelser, som fx det at miste nærtstående personer, gennemgå skilsmisse, vanskeligheder i skolen eller på arbejdspladsen, depression, stress, OCD, eller angst.

Online terapi foregår oftest via Skype. Derfor kræver terapiformen, at du har mikrofon og høretelefoner, fx kombineret i et headset, samt et webkamera og selve programmet skype, som kan downloades gratis fra: http://www.skype.com/da/. Skype kan også anvendes via din smartphone eller din tablet. Endvidere bør du ved online konsultationen sidde et behageligt og roligt sted, hvor du ikke bliver forstyrret.

Online terapi tilbydes også via mail. Nogle mennesker oplever at de har nemmere ved at åbne op via mailbaseret terapi, enten fordi de har nemmere ved at udtrykke deres problemer på skrift, eller fordi de har mere kontrol over situationen og er mere anonyme.

Online terapi er værd at overveje, hvis du ønsker terapi, når og hvor det passer dig bedst.

Vi tilbyder også online kurser for psykologer, læs venligst nærmere her: online kursus for psykologer.