Flyskræk

Flyvning anses for at være det hurtigste og sikreste transportmiddel, men alligevel oplever mange mennesker det som den rene tortur. Mange kan ikke udholde tanken om at flyve og vælger andre transportmidler, selvom om disse er betydeligt langsommere. Flyskræk er en angst, der forhindrer dig i at flyve eller forårsager stort ubehag under flyvningen. For nogle mennesker begynder ubehaget allerede længe inden, de ankommer til lufthavnen. Årsagerne til flyskræk kan variere, men de mest almindelige er:

* Frygt for flystyrt og død

* Frygt for højder

* Frygt for turbulens og andre vejrfænomener

* Frygt for at være i et lukket eller overfyldt sted

* Frygt for tab af kontrol

* Frygt for flykapring eller terrorisme

Uanset hvad der forårsager flyskræk afspejler oplevelsen ikke de reelle risici, som er forbundet med at flyve. Oplysning om flysikkerhed kan have en positiv effekt, men vores følelser er ikke altid rationelle og kontrollerbare.

En person med flyskræk kan udvise symptomer både følelsesmæssigt og fysisk, såsom nervøsitet, opkastning, hjertebanken, panikanfald og konstant bekymring. Ligesom andre former for angst og fobier kan frygt for flyvning behandles. Du kan lære metoder til at håndtere pinefulde situationer. Ved at praktisere disse metoder kan du lindre din frygt allerede inden den opstår, og efterhånden kan du blive befriet for frygten for flyvning.

Vi kan tilbyde dig en hurtig tid, klik her for at se psykolog priser med henvisning.