Eksamensangst

Det er et faktum at mange studerende er bange for eksamener og det betragtes som almindeligt. Men når denne frygt bliver mere end moderat og hele tiden vender tilbage, så kan det betragtes som en angst, der kan have en negativ effekt på ens skoleliv og studier.

For mange studerende starter problemet allerede lang tid før eksamens dato og de lider af en ekstrem frygt som afholder dem fra at studere og forberede sig til deres eksamen. De studerende kan opleve ekstreme vanskeligheder med at læse og forstå, og de finder det også svært at koncentrere sig da deres stressniveau er meget højt.

For nogle studerende viser angsten sig under selve eksamenen og forårsager midlertidigt hukommelsessvigt, selvom de er velforberedte. Frygten fører til voldsom panik, kroppen reagerer forskelligt, f.eks. med mavepine, ukontrollabel sved og hjertebanken. De angstramte tvivler på deres svar og de laver fejl, kun på grund af deres frygt.

Frygt behøver ikke at være rationel for at påvirke vores liv. Men den kan dog blive rationaliseret og kontrolleret! Hvis du er studerende eller har et barn som studerer, så er det vigtigt at forstå, at eksamensangst kan behandles. Behandlingsmetoden er nem at forstå og udføre, og meget effektiv til at omforme tanken om eksamen.

Hvis du er mellem 18 og 24 år og har en henvisning pga. angst eller depression så kan du få gratis psykologhjælp. Klik her for at læse om gratis psykologhjælp til unge.